3 adag: 1511 kcal; 108.2g fehérje; 44.13g zsír; 179.94g CH
1 adag: 503.6 kcal; 36g fehérje; 14.7g zsír; 59.98g CH
Ebédnek ajánlott.
~·~
A túrógombóc szerintem egy zseniális találmány. Bármikor bármilyen mennyiségben képes vagyok enni belőle, viszont ez sajnos egy diétásabb időszakban megengedhetetlen. Így aztán kénytelen voltam a hagyományos túrógombóc receptnél egy kalóriaszegényebb, ugyanakkor kevésbé időigényes változatot keresni. Íme:
Hozzávalók:
- 10dkg kukoricadara
- 5dl 1.5%os tej
- 40g nyírfacukor
- 50dkg félzsíros túró
- 8db kukoricás abonett
- 2ek fahéj
Elkészítés:
- A kukoricadarából, a cukorból és a tejből egy nagyon sűrű tejbegrízt készítünk
- Ha elkészült, levesszük a tűzről és belekeverjük a túrót
- A kész masszát hűlni hagyjuk
- A kukoricás abonettet egy zacskóban szétzúzzuk
- Olaj hozzáadása nélkül egy serpenyőben megpirítjuk
- Belekeverjük a fahéjat
- A kihűlt masszát vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokká formázzuk, majd beleforgatjuk a pirított abonettbe
Elkészítési idő: 40 perc
Tápérték számítás:
Hozzávaló | Kcal | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
100g kukoricadara | 344 | 7.7 | 0.8 | 74.2 |
5dl 1.5%os tej | 220 | 15.5 | 7.5 | 23 |
40g nyírfacukor | 96 | 0 | 0 | 40 |
500g félzsíros túró | 715 | 81 | 35 | 18.5 |
8db kukoricás abonett | 136 | 4 | 0.8 | 24.24 |
Összesen | 1511 | 108.2 | 44.1 | 179.94 |
1 adag | 503.6667 | 36.06667 | 14.7 | 59.98 |